Wat is HVO100?


De Voordelen van HVO100 en Hoe Weening Logistics Bijdraagt aan Duurzaamheid.

In de moderne wereld van logistiek en transport is duurzaamheid belangrijker dan ooit. Bedrijven zoeken voortdurend naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en efficiënter te opereren. Een van de meest veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van duurzame brandstoffen is HVO100. Bij Weening Logistics zijn we trots op onze inzet voor duurzaamheid en maken we actief gebruik van HVO100 in onze vloot. In deze blogpost leggen we uit wat HVO100 is, wat de voordelen zijn, en hoe Weening Logistics deze brandstof gebruikt om bij te dragen aan een groenere toekomst.

Wat is HVO100?

HVO100 staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is een synthetische diesel die wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen zoals plantaardige oliën en afvalvetten. In tegenstelling tot conventionele diesel, die wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen, is HVO100 een volledig duurzame optie die dezelfde prestaties levert zonder de schadelijke uitstoot.

De Voordelen van HVO100

  • Verminderde CO2-uitstoot: HVO100 kan de CO2-uitstoot met wel 90% verminderen in vergelijking met gewone diesel. Dit is een enorme stap vooruit in de strijd tegen klimaatverandering.

  • Betere Luchtkwaliteit: Naast de vermindering van CO2-uitstoot, produceert HVO100 minder roet en fijnstof, wat leidt tot schonere lucht en een gezondere leefomgeving.

  • Compatibiliteit: HVO100 kan zonder aanpassingen worden gebruikt in alle dieselmotoren, wat het een gemakkelijke en effectieve overgangsoplossing maakt voor veel bedrijven.

  • Hernieuwbare Bron: Omdat HVO100 wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, helpt het de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en bevordert het de circulaire economie.

Weening Logistics en HVO100

Bij Weening Logistics zijn we altijd op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en tegelijkertijd onze impact op het milieu te verminderen. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze vloot van bestelbussen en bakwagens (Euro6) te laten rijden op HVO100 brandstof. Deze keuze helpt ons niet alleen om duurzamer te opereren, maar stelt ons ook in staat om onze klanten een groenere logistieke oplossing te bieden.

Onze inzet voor duurzaamheid gaat verder dan alleen het gebruik van HVO100. Bij Weening Logistics nemen we de volledige logistiek van uw hub uit handen, van planning en sortering tot het aannemen en aansturen van chauffeurs. Door efficiënte planning zorgen we ervoor dat onze routes compact zijn, wat niet alleen brandstof bespaart maar ook de CO2-uitstoot verder vermindert.

Conclusie

HVO100 is een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst in de logistieke sector. Bij Weening Logistics zijn we trots op onze inzet voor duurzaamheid en blijven we zoeken naar innovatieve manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Door te kiezen voor HVO100 en efficiënte logistieke oplossingen, dragen we actief bij aan een schonere en groenere wereld.

Wilt u meer weten over onze duurzame logistieke oplossingen? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe Weening Logistics uw partner kan zijn in groen transport.